top of page

Äppelmust 2.0Jag har länge funderat på hur man kan

”utveckla” äppelmusten. Ta fram varje pressnings karaktär på bästa sätt. För det smakar verkligen olika varje gång, oavsett om du använder samma äppelblandning men väntar en vecka mellan pressningarna. Det blir helt enkelt inte riktigt samma sak.

I vintras kom lösningen till mig. Jag har nämligen förmånen att känna en (snart färdigutbildad) sommelier som introducerade mig för en annan duktig sommelier. Tillsammans kommer dessa två smaknördar att testa VARJE pressning och bedöma smaken efter sötma och syra. Alla nyanser kommer hittas och noteras. Passar den bättre till kött än till kyckling? Det kommer vi veta!

Men hur hjälper detta er? Inte kan jag väl trycka detta på varje etikett? Der tar ju flera veckor att beställa nya etiketter?!?

Jo, men visst kan jag trycka det på varje etikett! I år har vi nämligen investerat i en ny etikettskrivare som skriver all info på etiketten on demand. Det innebär att jag kan ändra från batch till batch.

Smakbedömningarna kommer synas i form av ”klockor” med sötma och syra. Har ni någon gång handlat på systemet och tittat på hyllkanten vet ni vad jag menar. På etiketten kommer även en kort beskrivning av musten tryckas. Allt för att ni som kund ska kunna välja den smak på must som ni tycker bäst om!😀
72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

CIDER

Comments


bottom of page