Bredängs musteri och ciderbryggeri startade officiellt i liten skala redan 2014 då en del av ladan renoverats till fräscha livsmedelslokaler. Då fanns 70m2 att dela på för lager och produktion. Idag har ytan utökats till 200m2 inomhus och ytterligare ytor utomhus för grovförvaring. Sommaren 2020 stod äntligen lokalen för cidertillverkning klar. Lansering av den första cidern beräknas ske under sensommar/höst 2020.


 

Kvalitet har alltid varit ledordet i verksamheten och tre medaljer i Sm i mathantverk visar att målet har nåtts och hålls kvar. För att bibehålla den höga kvaliten är hela produktionen av must certifierad enligt både eldrimners kriterier för mathantverk samt Sigills kriterier för säker livsmedelsproduktion.

All frukt köps in från närområdet och är certifierat enligt IP-Sigill. Målsättningen är att även köpa in kravmärkt/ekologisk frukt i den mån det finns tillgängligt. 

Innovation och lekfullhet kännetecknar det mesta som Samuel, ägare och grundare, gör. Från att bygga sin egen press och kvarn, utveckla en egen pastöriseringsanläggning till att anlägga en pausplats bredvid gårdsbutiken. Gårdsbutiken som dessutom är världens största (?) bag in box med sina 2,5 meter i höjd. 

190302mustning94.jpg

2018 togs ett stort steg i verksamheten då länsstyrelsen beviljade förädlingsstöd för utbyggnad av verksamheten. Under 4 år byggs verksamheten successivt ut för att öka produktionen, förbättra arbetsmiljön och förenkla produktutvecklingen.

Vem är Samuel?

Jag har en mångfacetterad bakgrund som började i gymnasiets musik/mediaprogram där mycket av min inneboende kreativitet fick blomstra. Efter gymnasiet genomfördes värnplikt som fordonsförare och kock och här grundades mitt intresse för mat och mathantverk.

I många år var jag verksam inom transportbranschen, mestadels bakom ratten på olika tunga fordon. Under många år jobbade jag även ideellt i storkök på ungdomsläger och där avancerade jag från biträde till kökschef innan jag fyllt 25.

När musteriet började utvecklas hoppade jag på ett erbjudande om att bli servicetekniker i storköksbranschen. Efter 3,5 år inuti, under och bakom maskinerna i Blekinges kommunala kök tog jag klivet över till egenföretagare på heltid våren 2020. 

190413bredäng002.jpg

Bredängs

Bredäng 272A

37375 Jämjö

hej@bredangs.se

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Bredängs