Cider

Bredängs musteri och ciderbryggeri gör cider på egen must och allt sker i egna lokaler.

I juni 2020 sattes företagets första officiella cider för jäsning och ungefär ett år senare levererades de första 20 flaskorna till två lokala restauranger, Café Sött och Salt i Kristianopel och Kafe Måsen i Torhamn! 

Det var inte bara premiär för cider från Bredängs utan även för en helt ny produkt!

ELDCIDER™

Vad är då Eldcider undrar ni?

Runt om i världen gör man Is-cider och Is-vin genom att frysa råmusten och extrahera sötman som koncentreras i botten av tanken. Detta jäser man sedan och får ett relativt sött och alkoholstarkt dessertvin.

För att få kalla sin produkt is-cider behöver man naturlig kyla och i Blekinge är det inte tillräckligt kallt om vintrarna.

210610namnlöst009.jpg

Därför utvecklade jag en egen metod där jag värmereducerar musten och därigenom uppnår en liknande effekt. Smakmässigt är det dock en helt annan produkt!

Den första Eldcidern som lanserats har benämningen "Glöd" och kan beskrivas så här:

"Vansinnigt vacker färg! Orange, disig med en ren doft av gröna äpplen och vattenmelon. Ciderns syra kan  förnimmas redan igenom näsan. En torr cider med lätt kropp och tydlig syra."

Bör serveras sval.

210213eldcider039.jpg

Mer cider står på jäsning och lagring för försäljning inom kort.

 

Fler varianter på Eldcider är på väg liksom en "vanlig" cider på enbart jäst råmust.

All tillverkning sker i liten skala med små batcher och lassvis med kärlek!